onsdag 27 juli 2011

Dinkelrieska

Efter att ha ätit rieska till frukost varje dag i Finland så blev jag sugen på att testa att baka själv. Det ska ju egentligen bakas i stenugn för att vara på riktigt, men jag tyckte inte det blev så tokigt i vanlig ugn. Bytte ut kornmjöl mot fullkornsdinkel. Det funkade också.

Här kommer receptet till 4 kakor:
Sätt på ugnen på 275 grader.

4 dl fullkornsdinkelmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
4 dl filmjölk

Blanda först alla torra ingredienser, sen i med filmjölken. Degen blir jättekletig. Dela upp i fyra delar och baka ut med mjöl på bakplåtspapper. Kakorna ska vara ca 1 cm tjocka. Borsta bort överflödigt mjöl och nagga med en gaffel. Baka i ugnen ca 7-8 minuter tills de fått lite fläckar. Låt svalna under bakduk.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar