Här kommer receptet:
Apelsinsaft med mynta (ca en liter)
4 apelsiner
1 lime
2/3 kruka mynta
6 dl socker (i receptet jag använde som grund var det 10 dl, minskade till 6 och det blev bra sötma utan att vara för sliskigt)
5 dl vatten
30 g citronsyra
Tvätta frukten noga. Skala apelsinerna med potatisskalare. Lägg skalen i en bunke. Jag skalade även limen och lade skalet i bunken. Pressa apelsinerna och limen. Häll saften i bunken. Lägg i myntablad i bunken. Koka upp vatten, socker och citronsyra. Häll den varma lagen i bunken. Rör om. Låt svalna och ställ svalt i 1-2 dygn (min stod i 2 dygn). Rör om lite då och då. Sila av och häll upp på väl rengjord flaska. Jag hade i 1/2 tsk Atamon för hållbarhet.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar