lördag 10 september 2011

En hit!

Apelsinsaften blev en hit! Det har redan gått åt en del. Kom på att den är god att blanda romdrink på också (med lime, angostura och sodavatten).




Här kommer receptet:

Apelsinsaft med mynta (ca en liter)

4 apelsiner
1 lime
2/3 kruka mynta
6 dl socker (i receptet jag använde som grund var det 10 dl, minskade till 6 och det blev bra sötma utan att vara för sliskigt)
5 dl vatten
30 g citronsyra

Tvätta frukten noga. Skala apelsinerna med potatisskalare. Lägg skalen i en bunke. Jag skalade även limen och lade skalet i bunken. Pressa apelsinerna och limen. Häll saften i bunken. Lägg i myntablad i bunken. Koka upp vatten, socker och citronsyra. Häll den varma lagen i bunken. Rör om. Låt svalna och ställ svalt i 1-2 dygn (min stod i 2 dygn). Rör om lite då och då. Sila av och häll upp på väl rengjord flaska. Jag hade i 1/2 tsk Atamon för hållbarhet.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar