Det blev en trerätters tryffelmiddag i Livade igårkväll. Det var riktigt riktigt gott! Tyvärr tycker jag nog att tryffelsorten som är i säsong nu - Melanosporum - inte var något vidare. Den luktade lite disktrasa och smakade inte så mycket trots att det hyvlades på mängder av färsk tryffel över vår mat. I semifreddon som vi käkade till efterrätt fanns det vit tryffel, mandel och honung. Mmmm. Jag är nog lite bortskämd med vit tryffel. Vi har alltid köpt en burk med vit tryffel blandad med Karl Johan-svamp när vi har varit här på sommarsemester som vi ätit i äggröra varje morgon. Riktig semesterlyx!
Tryffel i glass kan ju låta lite konstigt, men det är verkligen tokgott. I höstas åt vi en efterrätt här på hotellet med vaniljglass, hyvlad färsk tryffel och (vår) olivolja. En riktig delikatess!
Melanosporum - inte så rolig tryffel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar